Jag som driver Allys Hundar heter då förstås Ally och är 24 år gammal.
Jag är utbildad inom djurvård, till hundskötare/hunddagisföreståndare och till hundinstruktör (under utbildning) dessutom är planerna i massa annat hundrelaterat i rullning.

Jag har många års erfarenhet ifrån att jobba på hunddagis och även något års erfarenheter ifrån att hjälpa hundar i hundsimmet.
Dessutom har jag till och från under åren 2014-2016 bott och arbetat i Spanien på ett hundshelter med hemlösa hundar.

Jag bor i ett hus på landet strax utanför Stockholm tillsammans med min sambo och är lycklig matte till mina två blandrastikar; Maggie & Lindsey.

Jag finner stort intresse i att konstant lära mig nya saker om hunden. Någonting som verkligen faschinerar mig är varje gång jag lär mig någonting nytt om hundens beteenden och om varför hunden gör som den gör i en speciell situation.

Förutom hundar och draghundsporten, så  är även naturen någonting som håller mig väldigt varmt om hjärtat. Att spendera tid i skogen och i fjället är bland det bästa som finns, speciellt med sällskap av hundarna.

Jag har Maggie att tacka för att jag kommit in på detta spår och jag har även henne att tacka för att jag är den jag är idag. Maggie flyttade till min när hon var strax under året och är min första egna hund, hon kom till mig som väldigt osäker och understimulerad och hon hade mycket svårigheter i vardagen och är vad vi kallar för en reaktiv hund.

En reaktiv hund kan av glädje, stress, rädsla och/eller osäkerhet  rikta sitt intresse bort från föraren och istället rikta det mot andra hundar/människor genom att tex skälla, kasta sig i kopplet eller visa flyktbeteende.
 

Maggie är nu 4år gammal och har utvecklats enormt mycket under våra år tillsammans och hon har även hjälp mig att förstå hunden, dess språk och dess beteenden och därför har även mitt intresse i just detta vuxit massor under mina år med Maggie. Hon har nog lärt mig mer än vad jag lärt henne.

Jag och Maggie tränar dagligen med klicker, det kan vara allt från vardagstricks och kontaktövningar ute på tomten eller hemma i vardagsrummet till skvalleträning och koppelgående på lång promenaden men vår främsta fokus ligger på draget. Tre-fyra gånger i veckan kör vi barmarksträning med kickbiken längst hemtraktens fina meterlånga åkrar och skogsstigar.
 

Lindsey är en väldigt osäker hund och därför ligger vår främsta fokus i att dagligen träna på olika situationer som har med passivitet att göra. Hon är smart och hon är duktig, men tyvärr är tilliten för nya människor knappt. Man märker tyvärr väldigt tydligt att hon inte haft det så lätt i det tidiga livet men jag ser hur hon utvecklas framåt efter varje dag som går. Hon är speciell den här tjejen, väldigt speciell. 

Lindsey är njursjuk men hittils så är det ingenting som hindrar henne att få vara hund i vardagen.


Jag är utbildad Djurvårdare, diplomerad hunskötare & år 2018 blir jag diplomerad hundinstruktör!
 

Jag har även en privat instagram där jag publicerar mina naturfotografier och dokumenterar resor och annat roligt i vardagen, där heter jag:
ally.bergman

93

Why I love winter ❄️ #cozy